Havuz Isıtması Nasıl Yapılır?
Son yıllarda bir hayli popüler olan ve birçok havuzda tercih edilen havuz ısıtması, kullanıcıların oldukça memnun kaldığı bir işlemdir. Havuzun kullanım süresini artıran ve havuzun kullanımını kolaylaştıran havuz ısıtmasında farklı teknikler bulunmaktadır. Bu teknikler havuzun büyüklüğüne, yapısına ve bulunduğu lokasyona göre değişebilmektedir. Bir havuz için en uygun ısıtma tekniğini belirlemek için profesyonel bir firma ile anlaşmanız, daha doğru sonuçlar almanızı sağlayacaktır. İşlemlere başlamadan önce yapılacak olan keşif ve inceleme, doğru tekniği uygulamada en önemli noktalardan biridir. Havuzun kullanım süresi, havuzun hacmi ve büyüklüğü, kontrol sisteminin çeşitleri ve ısıtma sistemlerinin fiyatları, ısıtma tekniğini belirleyen en önemli maddelerdir.
Havuz Isıtma Teknikleri
Havuz ısıtmada birkaç teknik bulunmakta, ancak bu teknikler maliyet, ısıtma süresi ve kullanım alanı gibi unsurlar sebebiyle farklılaşmaktadır.
- Kombi sisteminden, havuzun makine dairesine bir sıcak su devir daim hattı çekilmekte, havuzdan gelen su ile bu hat arasına bir ısı eşanjörü koyulmaktadır. Bu tekniğe kombi ya da doğalgaz ile havuz ısıtma adı verilmekte, havuzu ısıtmak için evin ısıtma döngüsü kullanılmaktadır. Maliyet açısından oldukça avantajlı olan bu teknik, havuzun 1 ile 2 gün arasında hızlı bir şekilde ısıtmaktadır.
- Güneş kollektörü ile gerçekleştirilen bu ısıtma sistemi, kombi sistemiyle çok benzer olmakta, tek farkı kaynak olarak güneş kollektörünü kullanmaktır. Yine bir eşanjör kullanarak suyun ısıtılmasını sağlayan bu teknik, güneş kollektörlerinin bulunduğu yapılarda kullanılabildiği için, her havuzda uygulanamamaktadır. Isıtma işlemini yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş aracılığıyla yaptığı için hiçbir maliyeti olmamakta, ancak kombi sistemine göre havuzun ısıtılması çok daha geç olmaktadır.
- Bir diğer havuz ısıtma ise havuz ısıtıcı rezistans ile yapılmaktadır. Havuz makine dairesine monte edilerek uygulanan bu sistem biraz maliyetli olmaktadır. Elektrikli ısıtıcının fiyatının uygun olmasına rağmen çalıştığı esnada bir hayli elektrik tükettiği için elektrik faturasına yüksek meblağlar ile yansımaktadır.
- Havuz ısıtma sistemleri arasında en pratik ve en ekonomik olan sistem, havuz ısı pompası kullanılarak yapılandır. Havuzun büyüklüğüne ve ısı pompasının kapasitesine göre havuz her mevsim ısıtılabilmektedir. Havadan aldığı enerjiyi direk havuza iletirken ekstra eşanjör kullanımına da gerek bulunmamaktadır. Bir klima dış ünitesi büyüklüğünde bir cihaz olan havuz ısı pompası bahçeye ya da havuzun çevresindeki uygun bir yere konur. Güneşi gören bir yerde olması gerekmektedir. Isı pompası ilk çalıştığında 2 gün içinde havuz suyunun derecesi 6 ila 10 derece arasında yükselmektedir. Havuz suyu 18 derece, hava sıcaklığı da 20 derece olan bir yerde, ısı pompası havuzu 26 ile 28 derece arasındaki sıcaklığa rahatlıkla çıkartabilmektedir.
Akuzman Havuz, müşterilerinin yaşam ve konfor alanlarını öğrenerek hayallerine hitap eden projeler üretmektedir. Yüzme havuzları, termal havuzlar, jakuzi ve masaj sistemleri, saunalar ve daha fazlasını ilk günkü heyecan ve heves ile sunmaktadır. Kaliteli ürün ve ekipmanları, alanında uzman çalışanları ve memnuniyet odaklı hizmet anlayışı ile sektöründeki ve lokasyonundaki öncü firma olmaya devam etmektedir. Ürün ve hizmet yelpazesi hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz www.akuzman.com web adresini ziyaret edebilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!