Havuz Isı Kaybı İçin Öneriler
Birçok farklı yapıda, farklı amaçlarla kullanılan ve hem bulunduğu yeri güzelleştiren hem de konfor katan havuzlar, özellikle son yıllarda oldukça popüler olmaktadır. Oteller, aquaparklar, ya da spa merkezleri gibi işletmelerde muhakkak bulunan havuzların kullanım alanları lokasyona göre değişiklik göstermektedir. Şehir merkezinden uzak bölgelerdeki villalarda şahsi havuzlar tercih edilmekte, bahçeli sitelerde de ortak havuzlar kullanılmaktadır.
Havuz ısıtması, son yıllarda popüler olmaya başlayan ve kullanıcıların oldukça memnun kaldığı bir sistemdir. Kişisel havuzlarda ya da işletmelerin sahip olduğu havuzlarda konforu artırmak için tercih edilen havuz ısıtma sistemi, havuzun yaz ayları dışında kullanılabilmesini sağlamaktadır. Açık ya da kapalı havuz fark etmeksizin uygulanabilen bu sistem, havuz kullanıcılarının memnuniyetini en iyi şekilde sağlamaktadır.
Havuzun bulunduğu lokasyon, havuz uzunluğu, tipi ve tasarımı, ısı kayıplarının havuzdan havuza dört kata kadar farklılaşmasını sağlamaktadır. Böylelikle ısıtma için ve yalıtım için yapılacak masraflar da değişmektedir. Havuz ısı kaybını engellemek için;
- Özellikle kapalı havuzlarda, havuzun soğuk tabanı ve duvarları, ısıtılan suyu emmektedir. Buharlaşan su ile birlikte havuz ısı kaybetmektedir. Bunun çözümü, havuz suyunun istenen derecesine getirmek için planlanan süreden 12 ile 72 saat daha fazla ısıtılması gerekmektedir.
- Açık havuzlarda ise havanın sıcaklığı ile birlikte suda ısı kayıpları oluşabilmektedir. Bunun için havanın derecesi ölçülmeli ve su sıcaklığı bu dereceye göre planlanmalıdır. Açık alandaki havuzda ısı kaybı, bulunan lokasyondaki sıcaklık farkından, havuzun soğuk tabanından ve rüzgar etkisinden kaynaklanmaktadır. Rüzgara karşı tam korunan, az korunan ve hiç korunmayan bir havuzun ısı kaybı aynı olmamakta, arada büyük farklar bulunmaktadır. Havuzun yüzeyindeki hava hızını en aza indirebilmek adına çevresinde rüzgar kırıcı uygulamalar yapılmalıdır.
- Özellikle ilk ısıtmada ısı kaybı fazla olacaktır. Bu yüzden ısıtma işlemi, mümkün olduğunca uzun tutulmalıdır. Ayrıca ısı yalıtımının bulunması, ısı kaybını en aza indirgemektedir.
- Havuzun kullanılmadığı sürelerde, özellikle havanın daha soğuk olduğu gece zamanı, yüzeyi plastik bir branda ile kaplanmalıdır. Bu uygulama, ısı kaybını biraz olsun engellemektedir.
30 yılı aşkın süredir havuz ve spa uygulamaları alanında faaliyet gösteren Akuzman, projelendirme, uygulama, bakım ve bakım sonrası hizmet gibi süreçleri sunmakta, bütünleşik bir hizmet anlayışını benimsemektedir. Müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılarken kaliteden hiçbir zaman ödün vermemekte, yaptığı her işin altına imzasını atmaktadır. Sahip olduğu mutlu referanslar, bu hususta ne kadar hassas olduğunu göstermektedir. Akuzman, müşterilerinin yaşam alanları ile alakalı kurduğu hayalleri dinlemekte, bu hayalleri en hızlı ve en doğru şekilde gerçeğe dönüştürmektedir. Bugüne kadar 1500’ün üzerinde projeyi tamamlayan ve her geçen gün kalite standartlarını daha da yukarıya çeken Akuzman hakkında detaylı bilgi almak isterseniz www.akuzman.com web adresini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!